Home

Cara Membuat Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 Sedap 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan.
  2. Sedia - Ais krim bata.
  3. Sedia potong - Roti.

3 Step by Step Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Ambil sekeping roti. Tekan bahagian tengah roti dengan menggunakan sudu (kami pun lupa nak buat sebab kelam kabut sangat aiskrim dah caiyaq 😂) dan letakkan 1 sudu ais krim diatas roti..
  2. Kemudian tutup dengan 1 keping roti yang lain. Ambik satu cawan plastik dan tekap diatas roti tersebut. Lalu keluarkan bahagian tepi roti..
  3. Panaskan minyak, pastikan minyak betul2 panas okay, letak beberapa saat sahaja, jangan lama2 takut ais krim cair..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim Goreng Kelam Kabut🍦 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!