Home

Resepi Honey Lemon Ginger Tea Cepat 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Honey Lemon Ginger Tea di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Honey Lemon Ginger Tea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Honey Lemon Ginger Tea - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Honey Lemon Ginger Tea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Honey Lemon Ginger Tea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 liter - air panas.
  2. Sedia 1 - sachet teh (Lemon & Ginger Ahmad Tea London).
  3. Sedia 3 sudu makan - madu lebah.
  4. Sedia 3 - hirisan lemon diperah jusnya (Optional).

2 Step by Step Honey Lemon Ginger Tea

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Honey Lemon Ginger Tea pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan seperti di dalam gambar..
  2. Campurkan semua bahan di dalam jug air dan kacau ke semua. Boleh dihidangkan di dalam cawan. Hati-hati jika air terlalu panas, biarkan sejuk sedikit barulah diminum. Jika suka ada hirisan lemon, boleh letakkan satu hirisan lemon di dalam cawan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Honey Lemon Ginger Tea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!