Home

Resepi Cinnamon Ginger Tea Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cinnamon Ginger Tea di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cinnamon Ginger Tea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Cinnamon Ginger Tea - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Cinnamon Ginger Tea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cinnamon Ginger Tea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - Uncang Teh.
  2. Sedia 1 Batang - Kulit Kayu Manis.
  3. Sedia 2 CM - Halia.
  4. Sedia 3 Cawan - Air.
  5. Sedia 1 1/2 - Sudu Gula.

4 Cara Penyediaan Cinnamon Ginger Tea

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cinnamon Ginger Tea pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Potong Halia..
  2. Panaskan air, kemudian Masukkan halia dan kulit Kayu manis. Biarkan ia mendidih..
  3. Masukkan uncang teh. Biarkan seketika. Akhir sekali Masukkan Gula. Kacau sehingga Gula larut. Padamkan api. Biarkan sejuk..
  4. Sedia dihidang ketika sejuk atau tambahkan ais..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cinnamon Ginger Tea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!