Home

Cara Memasak Dalgona Mocha Enak 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Dalgona Mocha di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Dalgona Mocha yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Dalgona Mocha - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Dalgona Mocha

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Dalgona Mocha ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - (Sukatan untuk 2pax).
  2. Sedia 1 sudu makan - membukit nescafe.
  3. Sedia 1 - sudu mkn gula (bole adjust ikot suka).
  4. Sedia 1 sudu makan - serbuk coklat @ milo.
  5. Sedia - Susu full cream.
  6. Sedia - Ais.

2 Step by Step Dalgona Mocha

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Dalgona Mocha pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Campurkan nescafe, serbuk coklat @ milo dan gula bersama anggaran 2 sudu mkn air panas sekadar untuk melarutkan..
  2. Putarkan sehingga kembang dan bole la di letakkan ke dalam gelas yg sudah berisi ais bersama susu full cream. Siap! Bole sprinkles serbuk coklat/milo/coklat chip/coklat rice @ ape shaja sebagai hiasan jika suka 🥰.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Dalgona Mocha ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!