Home

Cara Membuat Dalgona Coffee Cepat 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Dalgona Coffee di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Dalgona Coffee yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Dalgona Coffee - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Dalgona Coffee

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Dalgona Coffee ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sudu besar serbuk nescafe gold.
  2. Sedia 2 - sudu gula halus.
  3. Sedia 2 - sudu air panas.
  4. Sedia - Susu full cream Yarra.
  5. Sedia - Ketulan ais secukup nya.
  6. Sedia Sedikit - chocolate chip.

2 Cara Membuat Dalgona Coffee

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Dalgona Coffee pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Campurkan nescafe bersama gula dan air panas. Pukul hingga kembang dan bertukar warna seakan kekuningan..
  2. Sediakan gelas, bubuh ais dan tuangkan susu. Cedok bahan yang dipukul tadi ke atas susu dan taburkan chocolate chip. Sedia untuk dinikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Dalgona Coffee ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!