Home

Cara Memasak Healthy Smoothies Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Healthy Smoothies di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Healthy Smoothies yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Healthy Smoothies - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Healthy Smoothies

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Healthy Smoothies ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji epal hijau.
  2. Sedia 1 - biji avocado.
  3. Sedia 4 - sudu besar madu.
  4. Sedia 1 cawan - susu penuh krim.
  5. Sedia - Ketulan ais kiub.

2 Cara Memasak Healthy Smoothies

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Healthy Smoothies pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Epal hijau dibasuh dan dibuang kulitnya. Avocado diambil isinya. Campurkan semua bahan di dalam pengisar dan kisar biar halus..
  2. Sedia untuk dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Healthy Smoothies ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!