Home

Cara Memasak Kuah Air Asam Enak 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kuah Air Asam di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kuah Air Asam yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kuah Air Asam - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Kuah Air Asam

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kuah Air Asam ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - labu bawang.
  2. Sedia 3 - biji tomato.
  3. Sedia 1 - sudu kerisik.
  4. Sedia 1 cawan - air asam.
  5. Sedia 3 - biji cili padi.

1 Step by Step Kuah Air Asam

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kuah Air Asam pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Potong dadu tomato, bawang, masukkan kerisik dan air asam yg telah dibancuh dan gaulkan semunya, jika suka pedas masukkan cili padi..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kuah Air Asam ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!