Home

Cara Membuat Coconut Shake Ais Krim Durian Cepat 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Coconut Shake Ais Krim Durian di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Coconut Shake Ais Krim Durian yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Coconut Shake Ais Krim Durian - resepipouler.com

10 Bahan - Bahan Resepi Coconut Shake Ais Krim Durian

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Coconut Shake Ais Krim Durian ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - 🌹Bahan-bahannya🌹 :.
 2. Sedia 1 cawan - air kelapa muda.
 3. Sedia 1 cawan - isi kelapa muda.
 4. Sedia 1 - scoop ais krim vanilla.
 5. Sedia - Ais Krim Vanilla.
 6. Sedia 1 cawan - ais.
 7. Sedia 2 - sudu besar susu pekat manis.
 8. Sedia 1 ulas - durian (ambil isinya sahaja).
 9. Sedia - 🌷Topping🌷:.
 10. Sedia - Seulas Durian.

1 Cara Membuat Coconut Shake Ais Krim Durian

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Coconut Shake Ais Krim Durian pula. Simple saja cuma 1 langkah.

 1. 🌸Cara - caranya🌸: - Campurkan semua bahan-bahan iaitu air kelapa, isi kelapa, ais krim vanilla,susu pekat, isi durian dan ais di dalam pengisar. -Kisar hingga lumat dan berbuih. -Tuang ke dalam cawan/ gelas dan tambah satu scoop ais krim dan seulas durian di atasnya. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Coconut Shake Ais Krim Durian ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!