Home

Resepi Tips Jika Nasi Mentah Mudah 2 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tips Jika Nasi Mentah di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tips Jika Nasi Mentah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tips Jika Nasi Mentah - resepipouler.com

2 Ingredients of Resepi Tips Jika Nasi Mentah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tips Jika Nasi Mentah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia Cawan - (apa2 saja jenis cawan atau gelas).
  2. Sedia - Air agak-agak.

4 Cara Penyediaan Tips Jika Nasi Mentah

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tips Jika Nasi Mentah pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Kacau nasi mentah dan masukkan air ke dalam cawan atau gelas, dan letak di tengah2 nasi yang mentah tadi..
  2. Buka api periuk nasi. Dan tutup periuk nasi. Tunggu sehingga masak..
  3. Nasi sudah masak. Ambil cawan atau gelas yang di tengah-tengah nasi tadi. Dan kacau. Tutup api periuk nasi dan sedia untuk di hidang.
  4. .

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tips Jika Nasi Mentah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!