Home

Cara Memasak Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jus tembikai bandung. dapo alin. Загрузка. Selamat Datang di Aplikasi PPDB Kabupaten Bandung. Penerimaan Peserta Disdik Baru Dinas Pendidikan Kabupaten Bandung.

Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 - resepipouler.com Bahan: tembikai merah/kuning gula ~ secukup rasa manis yg disukai nata ~ sebarang perisa ais kiub secukupnya. Atur buah ke dalam bekas plastik. Kami Adalah Pembekal Pati Jus Buah-Buahan Dan Serbuk Asam Putih ( Asam Best ) Serta Pengedar Pelbagai Perisa ( Flavour ) dan Kamikal.

5 Bahan - Bahan Resepi Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - biji tembikai - dipotong kiub kecil.
  2. Sedia 1 tin - susu cair.
  3. Sedia 1 tin - susu pekat manis.
  4. Sedia 2 - sudu kecil sirap ros - warna bandung bergantung semasa bancuh nanti.
  5. Sedia - kiub ais.

Apabila tembikai sudah sejuk, masukkan dalam mesin pengisar. tags: Jus tembikai, Jus tembikai laici. Salam semua… Jemput minum jus tembikai laici buat segarkan tekak yang dahaga…… Alhamdulillah!! Lokasi dan jadwal untuk bulan September dilaksanakan disejumlah tempat berbeda di Bandung. Mengambil manfaat buah delima, minggu ini Aura berkongsi dengan pembaca, resipi jus buah delima tembikai yang diilhamkan pemilik bersama dan chef Restoran. best gile OKeh. bukn takat longan. tembikai kiub.nata d coco semua ada. nikmaaattt.

4 Cara Penyediaan Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Dalam jug atau bekas yang sesuai, masukkan sirap ros, setengah tin susu cair & sedikit susu pekat manis. Kacau sebati, masukkan semangkuk kecil tembikai yang telah dipotong kiub tadi..
  2. Kisar halus. Tak perlu tambah air, sebab tembikai mengandungi banyak air..
  3. Tuang ke dalam bekas, tambah lagi susu pekat manis untuk sesuaikan rasa manisnya..
  4. Tuang pula ke dalam gelas, masukkan lebihan tembikai yang dipotong kiub ke dalam gelas yang sama, masukkan juga kiub ais untuk minum sejuk dan segar. Selamat mencuba..

Tembikai [tĕm-bi-kai], semangka [sĕ-mang-ka] atau timun Cina (nama botani: Citrullus lunatus) merupakan pokok menjalar (memanjat dan melata) yang berasal dari selatan Afrika dalam famili Cucurbitaceae. Tumbuhan berbunga ini mengeluarkan buah aksesori yang dipanggil 'beri palsu'. Jumlah ini sedikit diatas populasi penduduk Kab. Terima Kasih Atas Kepercayaan Anda pada Pelayanan Statistik Terpadu BPS Kab. Menanam tembikai - penanaman dan penjagaan, kehalusan dan rahsia.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!