Home

Cara Memasak Lemboina Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Lemboina di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Lemboina yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Discover all the Lamborghini Huracán models. The Limited Series Lamborghini are the most exclusive, limited editions to meet a small and select number of clients. A. (Italian pronunciation: [lamborˈɡiːni]) is an Italian brand and manufacturer of luxury sports cars and SUVs based in Sant'Agata Bolognese.

Lemboina - resepipouler.com New exclusive collections on the Lamborghini official store: menswear, accessories and high quality merchandising items, for true Lamborghini lovers and fans. Ferruccio Lamborghini had a great deal of success with his tractor company, Lamborghini Trattori.

4 Bahan - Bahan Resepi Lemboina

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Lemboina ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - hirisan Lemon.
  2. Sedia 3 - biji Asam Boi.
  3. Sedia 2 sudu teh - gula.
  4. Sedia 1 gelas - air sejuk/air soda.

2 Cara Memasak Lemboina

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Lemboina pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Air sejuk dicampor gula,. Kacau hingga hancur. Tambah hirisan lemon.
  2. Masokkan Asam Boi dan Daun Pudina.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Lemboina ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!