Home

Resepi Ice Cream Homemade Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ice Cream Homemade di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ice Cream Homemade yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ice Cream Homemade - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Ice Cream Homemade

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ice Cream Homemade ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 kotak - whipping cream.
  2. Sedia 1/2 tin - susu pekat manis.
  3. Sedia - Buah pilihan - mengikut citarasa.
  4. Sedia 3/4 - Chocolate rice - mengikut citarasa.

6 Instructions Ice Cream Homemade

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ice Cream Homemade pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Bahan utama yang di perlukan..
  2. Kisar whipping cream sehingga pekat dan likat..
  3. Kemudian masukkan susu pekat dan kisar lagi. Biar dia nampak bercream..
  4. Tambahkan buahan pilihan. Saya gunakan buah strawberry..
  5. Masukkan aiskrim tadi ke dalam bekas dan boleh taburkan chocolate chip/rainbow rice. Bekukan semalaman biar ia keras sempurna..
  6. Boleh di makan selepas keras sempurna. Mudah kan? Selamat mencuba.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ice Cream Homemade ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!