Home

Cara Membuat Ice Cream Oreo 4 Bahan Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ice Cream Oreo 4 Bahan di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ice Cream Oreo 4 Bahan yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ice Cream Oreo 4 Bahan - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Ice Cream Oreo 4 Bahan

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ice Cream Oreo 4 Bahan ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan bahan.
  2. Sedia - Oreo setengah paket. (Dipatahkan).
  3. Sedia 500 ml - Whipping cream anchor.
  4. Sedia 1/2 tin - Susu pekat manis.
  5. Sedia 4 - sudu besar serbuk koko.

4 Cara Memasak Ice Cream Oreo 4 Bahan

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ice Cream Oreo 4 Bahan pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan..
  2. Masukkan semua bahan bahan dalam pengisar kecuali oreo. Bland semuanya sampai sebati..
  3. Tuang ke dalam bekas. Tabur oreo yang dipatahkan keatas ais krim. Sejukkan didalam bahagian sejuk beku selama 4 jam..
  4. Selamat menjamu selera. 😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ice Cream Oreo 4 Bahan ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!