Home

Resepi Pizza Chicken Pepperoni Pineapple Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Pizza Chicken Pepperoni Pineapple di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Pizza Chicken Pepperoni Pineapple yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Pizza Chicken Pepperoni Pineapple - resepipouler.com

10 Bahan - Bahan Resepi Pizza Chicken Pepperoni Pineapple

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Pizza Chicken Pepperoni Pineapple ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 keping - base pizza ready made (beli kat bakery).
  2. Sedia 2 - sudu besar sos tomato.
  3. Sedia 2 - sudu besar cheddar cheese (di parut).
  4. Sedia 3 - sudu besar mozarella cheese (lagi banyak lagi sedap).
  5. Sedia 2-3 - sudu besar mayonis.
  6. Sedia 1/4 - biji bawang besar (di hiris nipis).
  7. Sedia 1 keping - nanas (saya guna yang bulat bulat dalam tin).
  8. Sedia 1/8 - biji capsicum kuning.
  9. Sedia 1/8 - biji capsicum merah.
  10. Sedia 10 keping - chicken pepperoni.

4 Cara Memasak Pizza Chicken Pepperoni Pineapple

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Pizza Chicken Pepperoni Pineapple pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Letak kulit pizza atas tray atau dulang. Ratakan sos cili atas kulit pizza. Kemudian taburkan cheddar cheese..
  2. Taburkan bawang merah, nanas, capsicum kuning dan merah. Letak mayonis dan taburkan mozarella cheese atas pizza. Lagi banyak lagi sedap nanti ada effect cheese tarik. Kemudan letak chicken pepperoni keliling pizza..
  3. Saya bakar guna air fryer Zenne. Bakar pada suhu 160°C selama 10 minit. Jika guna oven boleh sesuaikan mengikut suhu oven masing masing..
  4. Tadaaaa! Pizza chicken pepperoni dah siap. Boleh cepat cepat potong dan tarik cheese panjang panjang. Aummm memang sedap makan panas panas. SELAMAT MENCUBA! 😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Pizza Chicken Pepperoni Pineapple ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!