Home

Cara Memasak Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 Enak 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 8 - ketul peha ayam.
  2. Sedia 1/2 - sb serbuk kunyit.
  3. Sedia 12 - sk garam.
  4. Sedia 1 - sb cili kisar (lada kering, bawang merah, bawang putih).
  5. Sedia 1 - paket pes Ayam Madu Brahim's.
  6. Sedia 1/2 cawan - air.

4 Instructions Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Bahan-bahannya.
  2. Noxxa: ON stir fry. Lumur ayam bersama kunyit dan garam. Goreng ayam hingga masak..
  3. Setelah masak, masukkan lada/cili kisar. Gaul sebati sehingga cili garing/masak. Masukkan pes Ayam Madu Brahim's, air dan kacau sebati.
  4. Masak ayam mengikut kepekatan kuah yang diingini. Noxxa: OFF stir fry. Jgn lupa pulak.. Siap 😍😍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Madu Brahim's #phopbylinimohd #batch18 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!