Home

Cara Membuat Glowing Juice Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Glowing Juice di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Glowing Juice yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Glowing Juice - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Glowing Juice

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Glowing Juice ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 6 - biji Limau Mandarin/Sunkist.
  2. Sedia 1 batang - Carrot.
  3. Sedia 500 g - Nenas.
  4. Sedia 10 g - Kunyit hidup.
  5. Sedia - Ketulan sis batu (Optional).

5 Cara Membuat Glowing Juice

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Glowing Juice pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Potong semua buah dan juga kunyit..
  3. Masukan, limau, Carrot kedalam slow Juicer.
  4. Masukan juga Nenas, dan kunyit.
  5. Tuangkan kedalam gelas dan sedia untuk dihidang.(boleh letak ketulan Ais/simpan dahulu dalam peti sejuk sebelum di hidangkan)Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Glowing Juice ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!