Home

Resepi Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Daging dihiris nipis.
  2. Sedia - serbuk kunyit.
  3. Sedia - Bawang besar.
  4. Sedia - Cili merah/hijau.
  5. Sedia - Garam.

1 Cara Membuat Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan)

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Rebus daging sehingga empuk. Setelah empuk masukkn sedikit minyak masak dan bawang besar. Tambahkan garam dan serbuk kunyit secukupnya. Gaul rata sehingga daging sebati. Tambahkan cili sebagai decorasi. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Daging goreng kunyit(Daging Maraton Ramadhan) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!