Home

Cara Memasak Keledek goreng kunyit Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Keledek goreng kunyit di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Keledek goreng kunyit yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Cara Mudah Untuk Buat Goreng Pisang Rangup How to Cook Crispy Fried Banana. Berbeza dengan ubi keledek goreng di sini yang dihiris sedikit nipis, di sana Cara penyediaannya sama saja dengan goreng pisang di mana ubi keledek dicelup tepung dan digoreng sehingga garing.

Keledek goreng kunyit - resepipouler.com Kredit foto: Kak Wan (Gambar bukan menggunakan resepi dibawah). Pisang goreng adalah makanan ringan jenis goreng celup tepung yang terkenal di Malaysia, Indonesia dan Singapura. Sajian ayam goreng kunyit mungkin sudah lagi tak asing ditelinga anda.

5 Ingredients of Resepi Keledek goreng kunyit

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Keledek goreng kunyit ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - biji keledek oren.
  2. Sedia 1 - sudu serbuk kunyit.
  3. Sedia - Secubit garam.
  4. Sedia - Secubit serbuk cukup rasa maggi.
  5. Sedia - Secubit serbuk lada putih.

Sajian ayam yang khas Nah, untuk anda yang penasaran ingin tahu seperti apa resep membuat ayam goreng kunyit yang. Pelajari resepi tepung goreng pisang yang amat rangup. Ia boleh digunakan di dalam resepi cempedak goreng, cendawan goreng, tempe goreng, resepi keledek goreng. Carnet de voyage par Ayam Goreng.

4 Instructions Keledek goreng kunyit

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Keledek goreng kunyit pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Potong keledek ikut citarasa korang. Kalau nk buat petak bentuk jejari pn boleh. Saya lebih suka potong agak nipis..
  2. Campurkan serbuk kunyit, garam, serbuk perasa dan serbuk lada putih.gaul sehingga rata.
  3. Goreng ubi keledek dalam minyak yg banyak dan balik-balikkan..
  4. Setelah sedikit garing, angkat dan toskan.sedia dihidang. Selamat mencuba 😘.

Ikan Goreng Kunyit, also known as Turmeric Fried Fish is a favourite among families. This four-ingredient dish is easy to prepare and great for cooking up lunch or dinner on the spur. Udang goreng dengan bumbu kunyit yang simple dan super gurih! Apalagi jika bukan si udang goreng kunyit super gurih yang saya hadirkan resepnya kali ini. ^_^ Pelbagai jenis makanan telah dijual di sini seperti jagung bakar, ubi keledek goreng, ayam panggang, mi goreng, 'lobak', nasi kunyit, makanan laut goreng, sate, apam balik dan lain-lain. Kali ni saya nak kongsikan cara nak buat cendawan tiram goreng dengan bancuhan tepung goreng yang rangup.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Keledek goreng kunyit ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!