Home

Resepi Biskut Jari Jemari Si Comel Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Biskut Jari Jemari Si Comel di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Biskut Jari Jemari Si Comel yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Biskut Jari Jemari Si Comel - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Biskut Jari Jemari Si Comel

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Biskut Jari Jemari Si Comel ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 32 keping - roti sandwich Mighty White.
  2. Sedia 1 bar (200 g) - strawberi coklat.
  3. Sedia 1 bar (200 g) - pandan coklat.
  4. Sedia 1 bar (200 g) - milky coklat.
  5. Sedia 100 g - nestum original (plain).

6 Cara - Cara Biskut Jari Jemari Si Comel

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Biskut Jari Jemari Si Comel pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Potong ikut bentuk y digemari. Potong panjang2 je senang. Y ni mak buat. Bukan anak-anak tau..
  2. Bakar dengan air fryer supaya cepat rangup..
  3. Cairkan coklat dalam bekas chocolate melting pot atau slow cooker baby pun boleh..
  4. Celup roti dalam coklat..
  5. Salut dengan nestum..
  6. Simpan dalam peti sejuk.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Biskut Jari Jemari Si Comel ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!