Home

Resepi Roti Bakar Merdeka Shapes Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Roti Bakar Merdeka Shapes di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Bakar Merdeka Shapes yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti Bakar Merdeka Shapes - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Roti Bakar Merdeka Shapes

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Bakar Merdeka Shapes ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 keping - roti putih.
  2. Sedia 1 - sudu besar marjerin.
  3. Sedia 1 - sudu besar gula pasir.
  4. Sedia 1 - peket minute soup Campbell's.

5 Cara Penyediaan Roti Bakar Merdeka Shapes

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Bakar Merdeka Shapes pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Sapu roti dengan marjerin dan tekap dengan bentuk yang disukai..
  3. Tabur dengan gula dan bakar dalam Air Fryer 170°C selama 2 minit.Nak bakar atas kuali pum boleh dalam oven pun boleh..
  4. Bancuh sepeket minute soup Campbell's dengan air panas.Sedap buat cicah roti..
  5. Roti Bakar Merdeka Shapes siap dicicah dengan penuh semangat patriotik...Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 63...MERDEKA !.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Bakar Merdeka Shapes ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!