Home

Resepi Aiskrim milo coklat chip Sedap 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiskrim milo coklat chip di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim milo coklat chip yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Mudahnya AisKrim buat kat rumah suka anak anak. Bahan bahan yang diperlukan amat senang dan yg sediada di dapur. Jom buat aiskrim simple dengan bahan yang ada di dapur ja.

Aiskrim milo coklat chip - resepipouler.com Chlangge mkn aiskrim chocolate chip flavour tolong Subsribe guyss. Resepi Aiskrim Coklat ini mudah dibuat dan enak dimakan… Penaja Aiskrim Coklat Lazz Susu Kambing telah menaja Aiskrim Coklat pada kali ini, anda boleh intai website mereka di http MILO ICE CREAM Homemade Aiskrim Vanilla Coklat ini sangat sesuai dihidangkan sebagai desert, jamuan dan sebagainya.

8 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim milo coklat chip

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim milo coklat chip ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu pekat.
  2. Sedia 6 tin - air.
  3. Sedia 2 - sdb tepung jagung.
  4. Sedia 2 - sdk esen vanila.
  5. Sedia 1/2 - sdk garam.
  6. Sedia 5 - senduk kecil milo.
  7. Sedia - Coklat chip.
  8. Sedia - Plastik aiskrim.

Yang suka coklat tu, boleh lebihkan serbuk Milo atau tambah serbuk koko. Hah, senang kan buat aiskrim homemade ni. *Resepi Aiskrim Milo Homemade ini disumbangkan oleh Puan Azarimah Ismail melalui group Masak Apa Hari Ni (MAHN). Biskut Coklat chips, kek lapis coklat & aiskrim coklat disaluti kacang asmr mukbang malaysia #asmrmalaysia #coklat #mukbang Jemput SUBSCRIBE Channel Baru. Aiskrim Malaysia, Sebut sahaja aiskrim pasti ramai terbayang kesedapannya, manis lemak berkrim disukai ramai.

5 Step by Step Aiskrim milo coklat chip

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim milo coklat chip pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Masukkan susu pekat, air, tepung jagung, esen vanila dan garam dalam periuk. Kacau sebati..
  2. Panaskan bahan atas api sederhana hingga mendidih..
  3. Masukkan milo. Kacau. Tutup api..
  4. Bila sejuk, boleh dibungkus. Masukkan coklat chip. Tuang adunan tadi. Ikat plastik aiskrim..
  5. Masukkan dalam freezer. Siap dimakan bila beku..

Mana tak nya dengan pelbagai pilihan rasa pasti memenuhi selera ramai. Bukan sahaja anak-anak budak kecil yang suka, orang besar juga sukakannya. Do you like malted milk like Milo, Ovaltine and Horlicks? Stir in the chocolate chips or callets. These freshly baked cookies are crispy on their outside and chewy on their inside.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim milo coklat chip ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!