Home

Resepi Air Kelapa Laut Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Kelapa Laut di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Kelapa Laut yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Kelapa Laut - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Air Kelapa Laut

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Kelapa Laut ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan-bahan.
  2. Sedia 1.5 liter - air.
  3. Sedia 60 gm - longan kering, bilas dan tos.
  4. Sedia 15 gm - goji berries, bilas dan tos.
  5. Sedia 100 gm - gula batu.
  6. Sedia 5 - buah kelapa laut, hiris.
  7. Sedia 2 helai - daun pandan, simpul.

1 Cara Penyediaan Air Kelapa Laut

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Kelapa Laut pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Masak air, daun pandan dan gula hingga gula larut. Masukkan longan, goji dan kelapa laut. Masak hingga mendidih. Boleh di minum panas atau sejuk..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Kelapa Laut ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!