Home

Resepi Barley with Honey Pomegranate Mudah 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Barley with Honey Pomegranate di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Barley with Honey Pomegranate yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Barley with Honey Pomegranate - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Barley with Honey Pomegranate

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Barley with Honey Pomegranate ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - barli yang sudah dimasak.
  2. Sedia 2 - sudu pati honey pomegranate.
  3. Sedia 1 - sudu madu optional.

3 Cara - Cara Barley with Honey Pomegranate

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Barley with Honey Pomegranate pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Rebus barli dengan 1periuk air saya suka rebus banyak2 utk jadikan stok minuman kami sekeluarga. 100g barli bersamaan dengan 1periuk air.. Rebus sehingga barli kembang.
  2. Sediakan satu cawan air barli yang sudah direbus..
  3. Masukkan 1 sudu patu honey pomegranate yang boleh didapati di aeon bahagian makanan korea. Tambahkan sedikit madu jika suka... Kacau rata dan boleh dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Barley with Honey Pomegranate ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!