Home

Cara Memasak Jus Apple Asam Boi Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Apple Asam Boi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Apple Asam Boi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Apple Asam Boi - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Jus Apple Asam Boi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Apple Asam Boi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji buah apple hijau.
  2. Sedia 3 cawan - air.
  3. Sedia 4-5 - biji asam boi (warna putih).
  4. Sedia - ais batu secukupnya.

4 Cara Memasak Jus Apple Asam Boi

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Apple Asam Boi pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Potong buah apple.. buang bahagian tengahnya... bubuh kedalam blender bersama-sama air...
  2. Kemudian kisar hingga sebati.. kemudian tapis...
  3. Bubuh ais batu kedalam gelas.. dan bubuh asam boi.. tuangkan air apple tadi.. (untuk ini kita bole dapat dalam 2 gelas air apple ye).
  4. Siap untuk dinikmati.. (aznie tak bubuh gula sebab asam boi dah cukup manis).

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Apple Asam Boi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!