Home

Resepi Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 - resepipouler.com

2 Ingredients of Resepi Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - paket kuli popia.
  2. Sedia 1 - mangkuk serunding (ikan / daging).

4 Cara Penyediaan Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Potong kecil kulit popia mengikut saiz yang dikehendaki..
  2. Ambil sekeping kulit popia kecil dan letakkan serunding di tengahnya..
  3. Gulung elok elok dan simpul. Buat sehingga habis..
  4. Masukkan ke dalam air fryer dan masak sehingga garing suhu 100 darjah celcius selama 30 minit. Jika tiada air fryer boleh juga digoreng dalam minyak yang penuh dengan api perlahan sehingga kekuningan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Popia Simpul versi air fryer #maratonrayakudap2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!