Home

Resepi Ais Krim Homemade Jimat Mudah 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ais Krim Homemade Jimat di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim Homemade Jimat yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Krim Homemade Jimat - resepipouler.com

8 Bahan - Bahan Resepi Ais Krim Homemade Jimat

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim Homemade Jimat ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 tin - susu pekat.
 2. Sedia 1 tin - susu cair.
 3. Sedia 1 tin - air masak.
 4. Sedia 1 - sudu besar menggunung ovalet.
 5. Sedia 1 - sudu kecil asin vanila.
 6. Sedia - 🌹Apa apa jenis perasa atau filling.
 7. Sedia - Blueberry filling.
 8. Sedia - Sirap.

7 Cara Membuat Ais Krim Homemade Jimat

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim Homemade Jimat pula. Simple saja cuma 7 langkah.

 1. Sediakan bahan.
 2. Mix kesemua bahan kecuali perasa atau filling..
 3. Mix sehingga 2x ganda.Ia akan kelihatan gebu dan kental..
 4. Ambil beberapa bekas dan letak adunan ais krim kedalam bekas tersebut..
 5. Apabila sudah di asingkan barulah dimasukkan perasa atau filling yang berlainan di dalam bekas tersebut.Mix sebentar supaya perasa tadi sebati.Kemudian masukkan kedalam bekas yang dikehendaki dan hias sebelum di simpan kedalam frezer.Simpan semalaman supaya betul-betul beku sebelum di makan..
 6. Apabila sudah beku,boleh lah di makan.ini lah hasilnya.Yang saya makan ni ais krim blueberry.Saya masukkan filling blueberry pada adunannya..
 7. Selamat mencuba,ikhlas dari saya yatie fy.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim Homemade Jimat ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!