Home

Cara Membuat Instant Oat Susu Manis Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Instant Oat Susu Manis di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Instant Oat Susu Manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Instant Oat Susu Manis - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Instant Oat Susu Manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Instant Oat Susu Manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - Instant oat/oat kesukaan anda.
  2. Sedia 1 cawan - air panas atau lebihkan sedikit jika nak cair.
  3. Sedia 2 - sudu besar susu manis.
  4. Sedia 4-5 - biji buah anggur.
  5. Sedia 4-5 - biji kacang walnut yg dibakar dulu.

4 Step by Step Instant Oat Susu Manis

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Instant Oat Susu Manis pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan terlebih dahulu bahan2. Belah dua anggur. Dan pastikan walnut dibakar dahulu..
  2. Setelah bahan2 disediakan kita masak dulu Instant oat. Masukkan air panas untuk masak oat. Tunggu hingga 3-4 minit..
  3. Bila oat dah masak boleh tuangkan susu manis. Gaul2. Tahap kemanisan ikut citarasa masing2. Saya letak 2 sudu besar..
  4. Dah siap gaul susu manis dan oat boleh lah letak anggur dan kacang walnut. Buah buahan yang diletak bergantung kepada anda. Boleh letak epal atau pear. Sedia untuk dihidang!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Instant Oat Susu Manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!