Home

Cara Membuat Jus Mulberry Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Mulberry di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Mulberry yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Mulberry - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Jus Mulberry

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Mulberry ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - buah Mulberry.
  2. Sedia 1 - sudu besar gula.
  3. Sedia 1 cawan - air.
  4. Sedia - Untuk Cuci Buah.
  5. Sedia 1 cawan - air paip.
  6. Sedia 1 - sudu besar garam.

2 Instructions Jus Mulberry

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Mulberry pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Cuci buah Mulberry dan rendam dalam air garam selama10 minit untuk hilangkan serangga pada buah. Masukkan ke dalam pengisar. Kisar hingga buah hancur. Tapis dan tuang ke dalam cawan..
  2. Masukkan gula dan kacau hingga larut. Siap untuk dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Mulberry ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!