Home

Cara Membuat Ais Batu MILO VIRAL Sedap 9 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ais Batu MILO VIRAL di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Batu MILO VIRAL yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Batu MILO VIRAL - resepipouler.com

9 Bahan - Bahan Resepi Ais Batu MILO VIRAL

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Batu MILO VIRAL ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 200 gm - MILO.
 2. Sedia Secukup rasa - Air panas.
 3. Sedia Secukup rasa - Ais dikisar.
 4. Sedia - πŸ‘‰ Topping.
 5. Sedia Secukup rasa - Badam cincang panggang.
 6. Sedia Secukup rasa - Oreo.
 7. Sedia Secukup rasa - Kisses Chocolate Hershey's.
 8. Sedia Secukup rasa - Ferrero Rocher Chocolate.
 9. Sedia Secukup rasa - Chocolate Wafer Stick.

5 Step by Step Ais Batu MILO VIRAL

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Batu MILO VIRAL pula. Simple saja cuma 5 langkah.

 1. Sediakan bahan-bahan.
 2. Tuangkan MILO ke dalam mangkuk, kemudian tuangkan air panas sedikit demi sedikit, gaul sehingga rata dan pekat, kacau dengan menggunakan pemukul telur. Kemudian tutupkan mangkuk yang berisi adunan MILO kemudian biarkan selama 30 minit.
 3. Kisarkan ais kemudian padatkan menggunakan kedua-dua tangan atau boleh juga dibentukkan dengan menggunakan apa-apa acuan sahaja, letakkan ais di dalam mangkuk hidangan, tuangkan adunan MILO di atasnya, letakkan topping dan hidangkan dengan segera..
 4. Nikmatilah... Senang sangat kan cara membuatnya, Ais Batu MILO VIRAL yang asli ini tidak menggunakan sebarang campuran cuma MILO dengan Air panas saja.
 5. Tangkap gambar sekali lagi aahhh..πŸ“ΈπŸ˜.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Batu MILO VIRAL ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!