Home

Resepi Ice Tea Orange Rosemary Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ice Tea Orange Rosemary di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ice Tea Orange Rosemary yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ice Tea Orange Rosemary - resepipouler.com

9 Bahan - Bahan Resepi Ice Tea Orange Rosemary

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ice Tea Orange Rosemary ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 2 - Kantung Teh Uncang.
 2. Sedia 800 ml - Air.
 3. Sedia 70 gm - Gula Pasir.
 4. Sedia 200 ml - Pure Jus Orange.
 5. Sedia 5 - Tangkai Daun Rosemary.
 6. Sedia - Ais batu.
 7. Sedia - 👉 Garnish.
 8. Sedia - Hirisan Orange.
 9. Sedia - Rosemary.

4 Cara - Cara Ice Tea Orange Rosemary

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ice Tea Orange Rosemary pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Sediakan Semua bahan.
 2. Rebus Teh Uncang, Masukkan gula pasir, kacau hingga gula larut, dan masukan Rosemary. dan biarkan sehingga sejuk. Keluarkan Dan Ketepikan Rosemary.
 3. Tuangkan Orange Jus, Kacau sebati, Masukkan Ais batu dan hirisan orange,Dan Masukkan Rosemary sebagai Garnish. DONE....
 4. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ice Tea Orange Rosemary ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!