Home

Cara Memasak Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 Sedap 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 - biji Buah Mangga.
 2. Sedia 2 Cawan - Air.
 3. Sedia 1 - Uncang Teh.
 4. Sedia 3 - sudu besar gula.
 5. Sedia Sedikit - perahan jus lemon.
 6. Sedia Daun - Pudina.

6 Cara Memasak Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. Bahan2:.
 2. Buang kulit buah mangga. Dipotong kecil..
 3. Sediakan air teh ketepikan..
 4. Kisar air teh dan buah mangga ikut kehendak masing2 jika mahu rasa buah bolehla kisar kasar. Jika tidak boleh dikisar hancur..
 5. Perah sedikit lemon dan letak sedikit daun pudina..
 6. Siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Teh Mangga #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!