Home

Cara Membuat Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh lipton.
  2. Sedia 1 - sudu besar gula.
  3. Sedia 1 - biji oren.
  4. Sedia Sedikit - daun pudina.
  5. Sedia - Ais secukupnya.

3 Instructions Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Rendam teh bersama gula..
  2. Oren di perah ambil jusnya.
  3. Tuangkan jus oren tadi ke dalam air teh. Tambah kan air dan ais secukupnya. Masukkan daun pudina. Siap untuk di hidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Lipton Tea Orange #maratonraya #minuman #minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!