Home

Cara Membuat Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 Mudah 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 tin - laici.
 2. Sedia 1 - sudu besar biji selasih.
 3. Sedia 2 - biji limau nipis.
 4. Sedia - Gula secukupnya.
 5. Sedia - Air secukupnya.
 6. Sedia - Ais secukupnya.

6 Step by Step Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 pula. Simple saja cuma 6 langkah.

 1. Bahan2:.
 2. Rendam biji selasih dalam air sehingga kembang..
 3. Masukkan biji selasih yang telah kembang kedalam air laici..
 4. Kemudian diperah jus limau nipis..
 5. Tambah gula dan air secukup rasa..
 6. Sedia dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Limau Laici Masam Manis #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!