Home

Cara Memasak Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya - resepipouler.com

8 Bahan - Bahan Resepi Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 150 ml - Oren Jus (Dari 2 Biji Oren Sunkist).
 2. Sedia 2 - Sdb Sunquick.
 3. Sedia 2 - Biji Markisa.
 4. Sedia - Hirisan Oren Sunkist.
 5. Sedia 150 ml - Air.
 6. Sedia - Secukupnya Ais batu.
 7. Sedia - 👉 Garnish.
 8. Sedia Daun - Mint.

3 Cara - Cara Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Sediakan semua bahan-bahan.
 2. Masukan kedalam setiap cawan, Sunquick oren,oren jus, Markisa,Oren Slice air, dan ais batu,hias dengan daun Mint dan Sedia untuk dihidang..
 3. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Oren Markisa#Minuman#MaratonRaya ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!