Home

Cara Memasak Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji oren.
  2. Sedia 2 - sudu besar gula (boleh abaikan jika nak rasa asli buah oren).
  3. Sedia 1 - biji limau nipis.
  4. Sedia - Secubit garam.
  5. Sedia Daun - pudina secukupnya.

5 Instructions Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Buang kulit oren..
  2. Masukkan semua dalam mesin pengisar kecuali limau nipis dan daun pudina..
  3. Kemudian perah limau nipis dan letak sedikit daun pudina untuk rasa yang menyegarkan..
  4. Akhir sekali letak ais..
  5. Sedia dinikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Oren #MaratonRaya #Minuman #Minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!