Home

Cara Membuat Cookies Air Fryer ala Famous Amos Enak 16 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Cookies Air Fryer ala Famous Amos di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cookies Air Fryer ala Famous Amos yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Cookies Air Fryer ala Famous Amos - resepipouler.com

16 Bahan - Bahan Resepi Cookies Air Fryer ala Famous Amos

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cookies Air Fryer ala Famous Amos ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 16 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - BAHAN-BAHAN : A.
  2. Sedia 1/2 - buku | 125 g mentega.
  3. Sedia 1/2 cawan - | 75g gula halus.
  4. Sedia 1/2 cawan - | 75g gula perang.
  5. Sedia 1/2 cawan - | 125 ml minyak jagung/masak.
  6. Sedia 1 - telur gred B.
  7. Sedia 1 sudu teh - esen vanilla.
  8. Sedia - BAHAN-BAHAN : B.
  9. Sedia 2 cawan - | 200g tepung gandum.
  10. Sedia 1/2 cawan - | 50g tepung jagung.
  11. Sedia 1/2 - sudu besar susu tepung.
  12. Sedia 1/2 sudu teh - baking soda.
  13. Sedia 1/2 sudu teh - baking powder.
  14. Sedia 1/2 sudu teh - garam.
  15. Sedia - ayak semua bahan di atas.
  16. Sedia 1 cawan - | 100g chocolate chip 1/2 cawan | 50g kacang campuran (badam/walnuts/gajus) * sangai.

3 Step by Step Cookies Air Fryer ala Famous Amos

Dah ada 16 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cookies Air Fryer ala Famous Amos pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Campukan semua bahan A dan gaul sebati. * nak guna mixer boleh tapi jangan sampai kembang. Sekadar bercampur sebati je. * kalau nak gaul guna senduk kayu atau whisk pun boleh jer..
  2. Masukkan semua bahan B yang dan diayak sedikit demi sedikit. Lepas tu akhir sekali masukkan chocolate chips dan kekacang(sudah sangai) * adunan akan jadi lembik sedikit, tapi tak pe. Jangan risau memang macam tu pun. Hehe. Masukkan dalam peti sejuk sekejap dalam 10-15 minit..
  3. Setkan air fryer ; * panaskan dahulu air fryer [email protected] minit. Kemudian masukkan cookies ke dalam bakul air fryer. ▪️suhu 165 darjah ▪️masa 10-12 minit (ikut saiz cookies) * boleh bukak bakul air fryer untuk check cookies kita. * jika cookies belum rangup,terbalikkan cookies dan sambung 3-5 minit lagi. * tujuan kita letak terbalik untuk elak bahagian atas tu terlalu garing nanti..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cookies Air Fryer ala Famous Amos ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!