Home

Cara Membuat Air Kedondong Asam boi Enak 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Kedondong Asam boi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Kedondong Asam boi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Kedondong Asam boi - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Air Kedondong Asam boi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Kedondong Asam boi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - biji buah kedondong.
  2. Sedia 3 - biji asam boi.
  3. Sedia - Gula secukupnya.

2 Instructions Air Kedondong Asam boi

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Kedondong Asam boi pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bersihkan kedondong, rebus asam boi dengan gula dan sedikit air dan sejukan. Kemudian air rebusan tadi masukkan bersama kedondong..
  2. Kisar kedondong.. sediakan cawan yang berisi ais dan tuang kedondong tadi.. siap utk dihidangkan...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Kedondong Asam boi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!