Home

Resepi Air Bandung Laici Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Bandung Laici di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Bandung Laici yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. JANGAN LUPA LIKE, KOMEN DAN SUBSCRIBE. # Airbandunglaici. Air Bandung Laici Cincau Simple Dan Sedap #resepiair #airbandung #airbandunglaici #hamizahkitchen #resepihamizahkitchen. Yang diperlukan. *laici * air gula diaduk dulu * ais sangat diperlukan * sirup merah.

Air Bandung Laici - resepipouler.com Masukkan Milo, susu pekat manis dan air panas. Laici (Litchi chinensis) berasal daripada Asia Tenggara. Banyak ditanam di Thailand, Vietnam, China, India, Bangladesh dan Nepal.

6 Bahan - Bahan Resepi Air Bandung Laici

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Bandung Laici ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - sdb susu cair.
  2. Sedia 1 - sdb susu pekat manis.
  3. Sedia 2 - sdb kordial sirap.
  4. Sedia - Ketulan ais.
  5. Sedia 2,3 - biji buah laici tin.
  6. Sedia 300 ml - air kosong.

Air tak sedap tp harga murah. Bandung memang terkenal dengan wisata alam dan kulinernya. Berencana berkunjung ke wisata air terjun di Bandung? Kedua-dua jenis air balang ini iaitu ais lemon pudina dan ais lemon pudina laici asam boi cukup sesuai untuk dijual di pasar malam atau bazar Ramadhan.

2 Cara - Cara Air Bandung Laici

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Bandung Laici pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Campurkan susu cair,susu pekat dan sirap kordial..
  2. Tuangkan air kosong dan letak ketulan ais.Letak buah laici dlm tin..

Lokasi dari air terjun pelangi di Bandung ini masih sama dengan curug cimahi, di daerah Parongpong. Bisa via jalan sersan bajuri di pertigaan terminal ledeng, jalan. Bandung memang destinasi sempurna untuk ngadem. Alamnya masih sangat terjaga sehingga banyak tempat asri yang menarik dijadikan. Baki air laici dalam tin tadi untuk diletakkan di atas puding di akhir nanti.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Bandung Laici ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!