Home

Cara Membuat Air Laici Chiaseed Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Laici Chiaseed di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Laici Chiaseed yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Laici Chiaseed - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Air Laici Chiaseed

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Laici Chiaseed ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - laici.
  2. Sedia 1 - sk chiaseed.
  3. Sedia 2 - sb air panas.
  4. Sedia 4 - sb gula.
  5. Sedia 2 cawan - ais kiub.

4 Cara Membuat Air Laici Chiaseed

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Laici Chiaseed pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Chiaseed direndam dengan 2sb air panas. Biarkan kembang..
  2. Tuang laici dalam jag kecil. Tambah gula dan kacau sebati..
  3. Isi ais kiub dalam gelas. Letak sedikit buah laici. Tuang air lychee. Letak sedikit chiaseed yang kembang. Kacau dan siap untuk diminum..
  4. Selamat mencuba!😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Laici Chiaseed ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!