Home

Cara Membuat Green Tea Ice Lychee Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Green Tea Ice Lychee di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Green Tea Ice Lychee yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Green Tea Ice Lychee - resepipouler.com

7 Bahan - Bahan Resepi Green Tea Ice Lychee

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Green Tea Ice Lychee ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan.
  2. Sedia 3/4 - mug air panas (mendidih).
  3. Sedia 1 - uncang green tea.
  4. Sedia 1 - sudu besar gula.
  5. Sedia 6 - biji buah lychee (dalam tin).
  6. Sedia 5 - sudu air lychee (dalam tin).
  7. Sedia - Ais batu secukupnya.

3 Cara - Cara Green Tea Ice Lychee

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Green Tea Ice Lychee pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan air dan gula kedalam mug.. gaul sebati.. Masukkan uncang green yea.. biarkan seketika...
  2. Masukkan ais batu kedalam gelas.. Kemudian bubuh lychee dan air lychee diatasnya....
  3. Tuangkan pula air green tea.. serba bubuh uncang greean tea sekali.. Siap untuk dihidangkan...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Green Tea Ice Lychee ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!