Home

Cara Memasak Lai Chi Kang (Versi PKP) Sedap 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Lai Chi Kang (Versi PKP) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Lai Chi Kang (Versi PKP) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Lai Chi Kang (Versi PKP) - resepipouler.com

10 Ingredients of Resepi Lai Chi Kang (Versi PKP)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Lai Chi Kang (Versi PKP) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Bahan air gula.
 2. Sedia 7 - sdm gula perang.
 3. Sedia 350 ml - air suam.
 4. Sedia - Bahan2 campuran.
 5. Sedia 100 gm - kacang tanah(goreng tanpa minyak).
 6. Sedia 4 - biji Bunga kembang semangkuk direndam air panas 3 jam.
 7. Sedia 12 - biji kurma merah rendam air panas 3 jam.
 8. Sedia 1 - peket jelly fruit(Sumi).
 9. Sedia 3 - sdm kismis.
 10. Sedia - Ais Batu secukupnya.

2 Cara Membuat Lai Chi Kang (Versi PKP)

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Lai Chi Kang (Versi PKP) pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Bancuhkan gula perang dengan air suam dan sejukan...ambik satu mangkuk yang bersesuaian masukan kurma merah,bunga kembang semangkuk, kismis,kacang,dan jelly....
 2. Masukan ais batu secukupnya...Lai Chi Kang #StyleAzaAaj is done...jemput cuba ya...ringkas dan seadanya Alhamdulillah ❤️.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Lai Chi Kang (Versi PKP) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!