Home

Resepi Fresh Orange Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Fresh Orange di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Fresh Orange yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Fresh Orange - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Fresh Orange

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Fresh Orange ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - Biji oren sunquick.
  2. Sedia 3 - sudu besar gula.
  3. Sedia 1 cawan - Air.
  4. Sedia Sedikit - Ais.

3 Cara Membuat Fresh Orange

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Fresh Orange pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan 3 biji buah Oren sunquick. Kemudian potong oren sunquick..
  2. Kupas kulit oren sunquick. Selepas itu masuk kan ke dalam pengisar. Kisar bersama air sehingga halus. Kemudian masukkan 3 sudu besar gula dan gaul rata sehingga gula hancur..
  3. Siap untuk diminum bersama ais..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Fresh Orange ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!