Home

Resepi Jus Mangga Mudah dan Segar Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Mangga Mudah dan Segar di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Mangga Mudah dan Segar yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Mangga Mudah dan Segar - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Jus Mangga Mudah dan Segar

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Mangga Mudah dan Segar ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji mangga masa ranum.
  2. Sedia 1 cawan - fresh milk.
  3. Sedia 3 - sudu susu pekat.
  4. Sedia 1/2 - jug air.
  5. Sedia 1 - mangkuk kecil ais.
  6. Sedia 1 1/2 - sudu gula (kalau perlu).

3 Cara - Cara Jus Mangga Mudah dan Segar

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Mangga Mudah dan Segar pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan. Kupas mangga dan buangkan bijinya..
  2. Masukkan semua bahan ke dalam blender. Kalau nak mangga masih dalam berketul, jangan blend lama sangat. Kalau rasa pekat, lebihkan air. Kalau mangga banyak serat, tapiskan sebelum minum..
  3. Kalau tak ada fresh milk boleh ganti dengan susu cair. Pun sedap jugak. Rasa lebih berlemak. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Mangga Mudah dan Segar ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!