Home

Cara Membuat Ikan Masin Air Fryer Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ikan Masin Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ikan Masin Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ikan Masin Air Fryer - resepipouler.com

1 Bahan - Bahan Resepi Ikan Masin Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ikan Masin Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 1 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Ikan masin.

2 Cara - Cara Ikan Masin Air Fryer

Dah ada 1 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ikan Masin Air Fryer pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bersihkan ikan masin. Tips ; untuk elak ikan masin terlalu masin selepas digoreng, rendamkan sekejap dalam air sebelum masuk dalam air fryer ye. Setting air fryer ▪️ 180 darjah ▪️8-10 minit. Teeettt! Siap..
  2. Bagi ikan masin sepat pun boleh buat cara yang sama..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ikan Masin Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!