Home

Cara Membuat Jus Tembikai Laici Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Tembikai Laici di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Tembikai Laici yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jus Tembikai Laici cara Adam Corrie - tembikai - laici Terima kasih sudi tonton, komen, like dan subcribe channel saya. Jemput minum jus tembikai laici buat segarkan tekak yang dahaga…… Alhamdulillah!! Jus ini menggabungkan tiga jenis buah yang kaya dengan vitamin C iaitu buah tembikai, lemon dan laici.

Jus Tembikai Laici - resepipouler.com Do you want to watch and DOWNLOAD clips of your favourite episodes, TV and shows? Jus Buah-buahan Gelas Besar Permatang Pauh Stream Tracks and Playlists from Tembikai Laici on your desktop or mobile device.

6 Bahan - Bahan Resepi Jus Tembikai Laici

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Tembikai Laici ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 potong - tembikai.
  2. Sedia 1 gelas - air tapis coway.
  3. Sedia 2 - sudu besar gula.
  4. Sedia 1/4 - sdt pati sirap rose(optional).
  5. Sedia 1 - cwn ais batu.
  6. Sedia 5-6 - biji laici dalam tin.

Buah tembikai memang mempunyai banyak khasiatnya. Apabila tembikai sudah sejuk, masukkan dalam mesin. Ayam Masak Hantu & Jus Tembikai Dalam Buah Tarikan Jaja Jazz House Jus Tembikai Laici cara Adam Corrie - tembikai - laici Terima kasih sudi tonton, komen, like dan subcribe Hi semua.

4 Instructions Jus Tembikai Laici

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Tembikai Laici pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Tembikai dipotong kecil masukkan dalam blender..
  2. Masukkan gula. Masukkan air..
  3. Masukkan juga pati sirap rose dan blend sehingga betul-betul halus..
  4. Dalam gelas sediakan ais batu dan tuang jus tembikai tadi. Masukkan buah laici.siap untuk dinikmati. 😋.

TD tahu ramaikan yang dah kenal dan pernah minum Jus Tembikai Laici ni. Jus delima tembikai sedap dan banyak khasiat. Jus Tembikai Laici cara Adam Corrie - tembikai - laici Terima kasih sudi tonton, komen, like dan subcribe Hi semua. Bahan: tembikai merah/kuning gula ~ secukup rasa manis yg disukai nata ~ sebarang perisa ais kiub secukupnya. Sampel roti tanpa jus tembikai digunakan sebagai kawalan dalam kajian ini.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Tembikai Laici ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!