Home

Resepi Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya Sedap 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Namun, buah yang pohonnya tinggi ini, sebenarnya bisa Dibandingkan meminum minuman berenergi yang penuh dengan gula, ada baiknya Anda mengonsumsi air kelapa hijau setelah melakukan olahraga. dalam video ini saya kongsikan cara membuat Air Jagung Gula Melaka. Jika Anda suka meminum air kelapa untuk rehidrasi setelah melakukan suatu pekerjaan yang berkringat, maka sebaiknya anda minum air putih saja.

Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya - resepipouler.com Memilih buah kelapa muda juga ada caranya terutama mendapatkan air yang manis. Kelapa muda dipilih perlu mempunyai isi yang agak tebal, berbanding isi lembut yang kurang sedap. Sagu gula melaka ni antara favourite saya terutamanya semasa bulan puasa.

5 Bahan - Bahan Resepi Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji kelapa muda (ila pakai kelapa pandan).
  2. Sedia 3 - sb buah kabung.
  3. Sedia 3 - sb buah-buahan dalam tin (hosen).
  4. Sedia 3 - sb gula melaka / nise (dicairkan).
  5. Sedia - Ais secukupnya.

Sebenarnya dalam video ni saya menggunakan gula kabung untuk menggantikan gula melaka (gula melaka out Saya tambah gula pasir ke dalam air gula supaya ianya jadi lebih likat. So bila nak makan tu nanti jangan. Didalam air kelapa muda ternyata memiliki kandungan gula yang lebih sedikit dibandingkan dengan minuman - minuman yang dijual dipasaran seperti minuman soda, dan beberapa jus buah. Biasanya kekurangan cairan atau dehidrasi ini terjadi saat melakukan kegiatan sehari hari.

2 Cara Penyediaan Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Masukan air gula, buah _buahan dalam tin, buah kabung didalam jug.kemudian dikuti isi kelapa dan air kelapa..
  2. Kacau sebati letakkan dan sedikit air batu untuk memberikan rasa dingin.. selamat menikmati..

Kelapa, baik daging buah mapun airnya, memiliki banyak khasiat. Air kelapa menyegarkan, menguatkan dan menyehatkan tubuh, serta memiliki kadar gula yang rendah. Istri Pergoki Suaminya Melakukan Hubungan Seks dengan Ibu Kandung. Apabila Anda terlalu banyak minum air kelapa, kemungkinan besar terdapat efek samping yang menunggu. Khasiat Air Kelapa Bagi Kesehatan Tubuh.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air kelapa gula melaka buah kabung # minuman #maraton raya ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!