Home

Resepi Air Kurma Merah Buah Kundur Cepat 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Kurma Merah Buah Kundur di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Kurma Merah Buah Kundur yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Kurma Merah Buah Kundur - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Air Kurma Merah Buah Kundur

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Kurma Merah Buah Kundur ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 50 gm - kurma merah kering.
  2. Sedia 50 gm - buah kundur kering.
  3. Sedia 50 gm - longgan hitam.
  4. Sedia 30 ml - air.

2 Cara Membuat Air Kurma Merah Buah Kundur

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Kurma Merah Buah Kundur pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan utama.
  2. Potong kecil kurma merah dan campurkan kurma dan longan hitam ke dalam 30ml air, didih air sehingga 30 minit dan masukkan kundur kering, siap untuk dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Kurma Merah Buah Kundur ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!