Home

Cara Membuat Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2 Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tembikai Bandung Cincau
#marathonRaya
#minuman
#minggu2 - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3-4 - sudu susu pekat manis.
  2. Sedia 1 - sudu sirap.
  3. Sedia sedikit - Cincau.
  4. Sedia - Potongan kiub tembikai.

1 Cara - Cara Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2 pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Bancuhkan air bersama sirap dan susu pekat. Kemudian masukkan ais batu, cincau dan potongan kiub tembikai. Siap untuk dihidang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tembikai Bandung Cincau #marathonRaya #minuman #minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!