Home

Cara Membuat Sirap Bandung Cincau Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap Bandung Cincau di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Bandung Cincau yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sirap Bandung Cincau - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Sirap Bandung Cincau

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Bandung Cincau ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Sirap rose.
  2. Sedia - Cincau (potong dadu).
  3. Sedia - Susu pekat.
  4. Sedia - Air secukupnya.
  5. Sedia - Ais.

2 Instructions Sirap Bandung Cincau

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Bandung Cincau pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bancuh sirap dalam air yang sudah di masak. Kemudian masukkan susu pekat. Kalau tak nak manis jangan letak banyak sangat..
  2. Kemudian masukkan cincau. Untuk sejuk, tambahkan ais. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Bandung Cincau ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!