Home

Cara Memasak Almond London Air Fryer Sedap 11 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Almond London Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Almond London Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Almond London Air Fryer - resepipouler.com

13 Bahan - Bahan Resepi Almond London Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Almond London Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 250 g - biji badam (bakar).
  2. Sedia - Chocolate rice/badam cincang(bakar).
  3. Sedia 250 g - butter (suhu bilik).
  4. Sedia 3/4 cawan - gula icing.
  5. Sedia 2 - biji kuning telur.
  6. Sedia 1 - sudu kecil esen vanila.
  7. Sedia 2 cawan - tepung gandum (ayak).
  8. Sedia 3/4 cawan - + 1 sudu besar tepung jagung.
  9. Sedia 2 - sudu besar tepung beras.
  10. Sedia 1 1/3 cawan - serbuk jagung/badam.
  11. Sedia 2 - sudu besar susu tepung.
  12. Sedia 500 g - coklat masakan.
  13. Sedia 1-2 - sudu shortening/butter/minyak.

11 Cara Penyediaan Almond London Air Fryer

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Almond London Air Fryer pula. Simple saja cuma 11 langkah.

  1. Bakar badam suhu 160°C 40 min guna air fryer. Biarkan sejuk seketika..
  2. Pukul butter dan gula icing hingga sebati..
  3. Masuk telur kuning sebiji demi sebiji. Pukul bagi sebati..
  4. Masukkan tepung gandum, jagung, beras sedikit demi sedikit..
  5. Masukkan serbuk badam/jagung tadi (saya blender halus cornflakes saja, sukatan sama). Masukkan pula susu tepung dan uli..
  6. Bentukkan doh, masukkan almond..
  7. Bakar dalam air fryer suhu 170 °C 10-12 min (bergantung pada air fryer masing-masing)..
  8. Cairkan chocolate kaedah double boil (elakkan air atau permukaan basah menyentuh coklat, coklat kena keluarkan awal dari fridge bagi mengelakkan ada wap air)..
  9. Masukkan minyak masak sambil kacau chocolate. Nak sedap guna shortening atau cocoa butter..
  10. Celup biskut atau sudukan coklat ke dalam acuan biskut..
  11. Tabur chocolate rice/badam cincang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Almond London Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!